Negacionistes

Ara s’han fet molt presents els anomenats negacionistes, que es manifesten contra la vacunació anticovid, i que sovint –quan els governs parlen de fer-la obligatòria– reaccionen fins i tot amb violència. Hi ha segurament en aquestes manifestacions les típiques persones que estan contra tot, però diria que majoritàriament s’hi aplega la gent que té por dels efectes negatius que pugui tenir la vacuna, i potser en més nombre les que, dutes d’un purisme ultrancer, s’oposen a tot el que qualifiquen de ser una excusa per guanyar diners.

Parlo d’un purisme que qualifico d’ultrancer per no dir quimèric, perquè veuen la vacuna i tantes altres coses des d’una visió parcial. Diuen que la vacunació és un invent promogut per grans empreses amb l’objectiu de lucrar-se. Una condemna que poden estendre a tot el que mou grans quantitats de diner, siguin, en el cas de la covid les empreses farmacèutiques, i en altres camps com el del futbol les directives que hi ha al darrere… En veritat els que hi estan en contra tenen raó de denunciar els traficants que hi ha al darrere, però la vacuna no deixa de ser una cosa bona, o el futbol una distracció apassionant i d’important valor social… La lluita ha d’oposar-se a la societat de consum que en tot, absolutament en tot, fa negoci (en el qual tots hi contribuïm, negacionistes inclosos, que no deixen de comprar una vambes cares o de tenir un cotxe…).

L’actitud encertada seria que visquéssim amb una major austeritat, i no deixar-nos arrossegar per la moda i la propaganda. I treballar per aconseguir que la societat vagi escapant del domini del diner per regir-se pels valors humanistes, i posar-se al servei de la gent.

De fet si no ens vacunem i emmalaltim i morim, qui farà aquest món nou que els negacionistes amb raó reclamen?

Sigues el primer en comentar on "Negacionistes"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*