Excursionisme

El Centre Excursionista Puigcastellar celebra els 75 anys de la seva fundació i, sobretot, els anys d’existir i de fer feina. Que n´ha fet molta! Cal dir que Catalunya ha tingut sort d’haver comptat amb molts centres excursionistes. Sortir al camp és obrir-se a la natura i una manera de fer exercici sà i intel·lgent, de conèixer el país i d’estimar-lo, i, en temps d’opressió com els que vam patir durant la dictadura, una forma de salvaguardar les essències del poble.

El centre de Santa Coloma supera els 700 socis i a més de fomentar sobretot l’excusionoisme, s’ha caracteritzat per la seva catalanitat i el pel seu compromís amb la ciutat. Gràcies al CEP, el polat iber s’ha salvaguardat. Recordo els diumenges que jo hi pujava com a voluntari, quan em tocava fer-hi la guàrdia, missió de la que el Puigcastellar se n’encarregava des de fa anys, per vigilar-lo i informar als visitants què ès, el poblat.

Tenim un país molt bonic, amb un paisatge molt ric i variat, que fa fàcil sentir-s’hi bé, i estimarlo. Els centres excursionistes han contribuït molt a que els ciutadans coneguin el nostre territori i en descobreixin la història, que està tan arrelada a la geografia. L’excursionisme està íntimament lligat amb la cultura. Alhora que els excursionistes frueixen de la sortida dona a conèixer els vestigisContemplant elsllocs i els vestigis del passat, i ha conribuït a salvaguardar-los.

No dubto a afirmar que l‘excursionisme ens fa més sensibles, més feliços i més catalans.

Sigues el primer en comentar on "Excursionisme"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*