Tots sants

M’agrada molt penjar aquesta antiga fotografia de quan els aprenents, les aprenentes i els joves de la JOC de Santa Coloma van tenir una assemblea a la nau de la parròquia del Raval. Repasso les cares, de bastants d’ells en conservo el record i d‘alguns i algunes he seguit de prop la seva vida. Al fons es llegeix el lema que presidia la trobada: “La juventud busca afanosamente la amistad”. –

I no era només la cerca d’amics i amigues sinó la posada en comú de l’ideal jocista. L’amistat els posava en contacte amb nois i noies de tota la ciutat. Era una apertura. I una iniciació al companyerisme, un viure en comú, un divertir-se junts i un treballar rere el gran objectiu de canviar el seu món, tan injust, i fer una societat justa, solidària i humana.

¿Qui recorda el treball que van desenvolupar, en quin llibre surten els seus noms i tot el que van fer? Sí, sortosament hi ha el llibre d’edicions Fòrum-Grama “En el Fondo” i les cròniques de Grama i una pila d’escrits en diverses publicacions, i el magnífic llibre de l’Odei, “De suburbi a ciutat”. Però, com va escriure el teòleg Bonhöfer, només Déu té anotats en el Llibre de la Vida totes les coses bones (i són moltes) que cadascú ha fet. L’Església en un moment de sàvia inspiració ho va entendre. Als ulls de Déu aquesta gent aparentment petita és molt gran. Per això instituí el dia de tots sants.

A nosaltres ens queda encara un temps de brega però al cel ja ens tenen preparada l’aureola que porten tots els sants.

Sigues el primer en comentar on "Tots sants"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*