Oci nocturn

El jovent ja pot tornar a les discoteques i hi ha qui es pregunta si això acabarà amb els botellons. A mi em sembla que no. Els botelló és una forma més lliure de trobar-se, més barata i més multitudinària i l’ambient –a l’aire lliure– és més agradable. La pregunta, però, i hi torno, és sobre la manera de divertir-se dels joves, avui. Recordo que anys enrere el Casal del Mestre de Santa Coloma va dedicar unes jornades sobre La Ciutat Educadora. En un un mapa de la ciutat marcaven amb un color els “llocs” on el que s’hi feia era educatiu i amb un altre color, els deseducatius. Jo els vaig preguntar on col·locarien les discoteques i em van dir que als deseducatius.

A mi quan aquesta manera de divertir-se es va posar de moda no em va  agradar. Era quan al Fondo havíem iniciat el moviment juvenil i el novio d’una de les noies més actives, amb un amic, va obrir una discoteca i ells, i dues o tres parelles més, van deixar el grup. Em va saber greu perquè vaig pensar que a la discoteca trobarien una diversó poc educativa. Quan jo era a Vilafranca i entorn de la parròquia s’aplegaven molts nois i noies, també anaven al Casino a ballar, però el fort diguem-ne de la diversió era el fet de trobar-se, enraonar i fer amistat; i prenien part en les excursions i en les activitats culturals…

Les discoteques em semblava queno eren sanes ni per el lloc, ni per la mena de diversió. Amb una neboda meva vaig anar més d’un cop a la Upen Down per conèixer l’ambient i no vaig comprendre com l’aglomeració de nois i noies, les llums que s’encenien i apagaven frenèticament, el fum del tabac, la música estentòria… els podia agradar. No és cap secret que una discoteca el que busca no és la formació dels clients, és un negoci i el que els interessa és fer diners. Un element més d’una societat  mancada de valors, encara que potser sí ofereixen als joves un lloc on desfogar-se d’unes vides en general poc atractives.

Què en penseu? Jo no ho veig clar.

Sigues el primer en comentar on "Oci nocturn"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*