Una victòria més

No sé quanta gent ho sent però a mi, la nova victòria del president Puigdemont m’omple d’alegria. Que un nou tribunal de justícia europeu en negui l’extradició no solament ens reafirma que fer un referèndum i lluitar per la independència del país no és cap delicte, sinó que desmunta els atacs amb què la justícia espanyola vol acabar amb el procés.

Com escrivia ahir Vicent Partal és bo que a més de queixar-nos i oposar-nos a la brutal repressió de què som víctimes, comencem a pensar en les nostres victòries, i en la debilitat d’Espanya. Cada dia són més nombroses les institucions i les persones d’arreu del món que s’adonen de la poca raó que té el govern espanyol, en oposar-se de manera tan poc democràtica a un moviment pacífic com el nostre.

Que  aquesta victòria hagi coincidit amb els primers dies d’octubre, quan milers de persones han estat manifestant-se per tot Catalunya reclamant la independència, no deixa de ser significatiu. La sentència de la justícia italiana dona força al moviment popular, i la figura de Puigdemont s’engrandeix enormement, mentre que el govern de la Generalitat queda retratat i l’esperança posada en el diàleg amb el govern espanyol es difumina.

Un cop més s’evidencia que aconseguir la República depèn del poble.

1 Comment on "Una victòria més"

  1. I tant que ens n’alegrem! És la lluita de l’exili i l’anhel de llibertat, de dignitat i de justícia del poble. No serem vençuts!
    Quan vaig amb cotxe de Vilafranca a Girona, gairebé al final del trajecte, hi ha una gran pancarta amb la frase que m’estimo més de l’1 d’Octubre: “Vam votar ser lliures”. I en el camí de tornada, molt a prop del castell de Claramunt, n’hi ha una altra que escriu: “No ens fareu ser espanyols” jo hi hauria afegit (per força).
    Dignitat, llibertat i justícia per a tothom que viu a Catalunya, sense cap mena de distinció. Aquest ha de ser el nostre compromís.

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*