Jaume Salvatella

Reixa que dóna a l’escola Salvatella

Dimarts 2 de juny a la biblioteca del Singuerlín Salvador Cabré es presentarà el documental que Josep Pitarque ha muntat sobre el l’escola colomenca Jaume Salvatella (*). Jo no hi podré ser, però m’hi uneixo, amb el goig d’aportar un bonic escrit que un deixeble del senyor Salvatella va que havia treballat també de mestre a Santa Coloma, m’envià des de Portellada (Teruel), on vivia, perquè el publiqués a la revista Fòrum-Grama (número 11, desembre de 1997). Una interessant i viva evocació de Jaume Salvatella.


(*) Adjunto l’escritet d’Agustina Rico, que acompanya el documental esmentat.

“Fa més de quaranta anys, a principi del curs de 1976-1977, començava la història de l’escola Salvatella, avui CEIP Jaume Salvatella. Van ser uns inicis accidentats, plens d’esforç i d’il·lusió, el resultat d’una lluita, com eren tots els avenços socials que s’obtenien en una Santa Coloma de finals dels 70 en què mancaven els serveis més bàsics. 𝟭𝟬.𝟬𝟬𝟬 𝗽𝗹𝗮𝗰𝗲𝘀 𝗲𝘀𝗰𝗼𝗹𝗮𝗿𝘀 𝗱𝗲 𝗱è𝗳𝗶𝗰𝗶𝘁. Una mancança greu era la de places escolars. L’any 1976 s’enfilava a la xifra de 10.000 places de dèficit a la ciutat (6.000 de primària, dels 6 als 14 anys). La necessitat de les llavors anomenades “guarderies” i d’aules de preescolar era contínuament denunciada per les Associacions de Veïns, de Pares i de Dones”.

Sigues el primer en comentar on "Jaume Salvatella"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*