Tenim president

Un acte senzill, solemne, elegant i emotiu. També extraordinàriament auster per mor de la padémia. En publico dues fotos: la de Pere Aragonès al faristol, pronunciant el seu primer discurs en el que declarà la seva intenció de treballar per fer una Catalunya bona per a tothom, i la de to familiar amb l’esposa i la filla. LI DESITJO MOLTA SORT!

Què en penseu?

1. L’Ajuntament menteix

Divendres passat sortia al full l’Ajuntament informa la notícia que el pròxim mes de novembre començaran les obres d’acondicionament dels terrenys de Can Zam encara lliures, amb les quals es complementarà la primera fase. L’anunci em va sorprendre i em sulfurà, perquè apareix quan l’Ajuntament encara no ha donat resposta a les entitats i ciutadans que reclamem un debat sobre el projecte, preocupats en veure que des que els socialistes governen, s’opta per un model de parc molt lluny del parc urbà, verd i densament frondós que hem reclamat sempre.

El més irritant és que a més de no escoltar les entitats i persones que més han treballat per aconseguir el parc, sense cap mena de rubor proclamin que obeeixen “el mandat dels colomencs i de les colomenques (*). ¿A quin mandat es refereixen? Sense cap mena de dubte es refereixen a l’anomenat “procés participatiu” que van muntar fa tres anys, amb el qual van esquivar el debat públic. Un procés que va ser una farsa, anunciat com una consulta a dues franges poblacionals, la mal anomenada de “veterans”, i la també mal anomenada “júnior”.

Als “veterans” no ens van convocar mai, mentre que per al grup “júnior” van muntar unes trobades familiars en les que repartien als nens i nenes, a més d’un regalet, unes targes on hi havia escrites diverses instal·lacions multi-usos, de les quals els infants havien d’escollir la que els agradaria trobar al parc. D’aquestes activitats l’Ajuntament n’ha triat unes quantes per completar l’acabat del parc, definit com el parc “verd, familiar i equipat”. És dir: un parc en la línia utilitària que sempre han defensat, primer amb la Feria de Abril, després amb el Parc Firal i els concerts de Tele-taxi i, ara, amb els concerts mulitudinaris del Rock-fest.

¿Trobarem els valors intangibles, propis d’un parc frondós, el silenci, la immersió en la natura… en el parc “familiar i equipat” que proposa l’Ajuntament, el cor del qual és la gran “clariana polivalent”?

(*)

Que el procés era una enganyifa l’Ajuntament n’és molt conscient, per això en l’editorialet de l’alcaldessa es repeteix tantes vegades que el projecte és fruit de la gent, amb aquestes frases:

  • “Las preferencias de los y las colomenses”;
  • “Una gran implicación ciutadana”;
  • “Gracias a las más de 5.000 personas”;
  • “Será el Can Zam que vosotros y vosotras habéis decidido”;
  • “ Caminamos juntos”;
  •  “El parque deseado”;
  • “Todo el mundo podrà encontrar espacio para el ocio, el juego, el deporte y el descanso”;
  • “Equipado para responder a las necesidades actuales de la Ciudad”;
  • “Propuestas escogidas por la ciutadania”;
  • “El Can Zam de todas y todos”.

Aquí s’escau la dita clàssica “Excusatio non petita, accusatio manifestat”, que vol dir “Qui s’excusa sense que li demanin, s’autoinculpa”.

No cal que us recordi un cop més que la vostra opinió i els vostres comentaris seran sempre molt ben rebuts.

Sigues el primer en comentar on "Tenim president"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*