Escull?

Cada dia que passa sembla més probable que el Tribunal de Justícia Europeu revoqui la sentència del tribunal espanyol, que condemnà a presó els membres del govern de Catalunya. Si això passa ¿què serà dels nostres polítics? Jo diria que el més just seria que se’ls rehabilités i que el president Carles Puigdemont recuperés la presidència de la Generalitat. Tenir de nou Puigdemont com a president seria, a part de just, una prova fefaent de la injustícia comesa pel govern espanyol, i de la seva derrota.

Suposo que a Esquera Republicana aquest pensament els deu aterrir. I que el paper que el president destituït pugui tenir des del Consell de la República és l’escull que dificulta l’entesa amb Junts per Catalunya, quan diria que la immensa majoria de persones que no som de cap partit, és Carles Puigdemont que voldríem de president. No dubto gens ni mica que si ara se’ns convocava a un nou Perpinyà, hi tornaríem a ulls clucs, i amb més nombre i tot.

D’altra banda penso que el govern que sortirà de les eleccions del 14 F no durarà gaire. La presidenta del Parlament i el mateix Pere Aragonès ¿no seran inhabilitats, per poc que a criteri del Tribunal Constitucional Espanyol s’apartin de la Llei? No crec que el nostre Parlament amb Laura Borràs de presidenta acati servilment els dictats que ens arribin d’Espanya, però el camp  d’actuació de la Generalitat autonòmica serà limitat, i es vulgui o no es vulgui, serà des de l‘exili i des d’Europa que farem camí cap a la República.

Segur que els fets marcaran el camí, que avui costa de consensuar.

Sigues el primer en comentar on "Escull?"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*