Preguntes freqüents

Ahir vaig decidir que no veuré més Preguntes freqüents. A part que sol fer-se’m pesat per l’excessiva durada de la majoria d’entrevistes, sense que un fil conductor intel·ligent i incisiu les faci interessants, el programa té coses que no m’agraden, com l’escàs paper dels periodistes convidats: mal situats en l’espai, amb  petites intervencions, com les cireretes del programa. Però sobretot em desagraden dues coses: que s’acceptin intervencions tan barroeres com les d’algun periodista assidu, i la de la màxima protagonista, la Pilar Rahola, amb qui puc estar molts cops d’acord amb el què diu, però de cap manera amb la manera de defensar-ho.

Que hi assisteixin persones amb idees oposades a les “nostres” és cosa bona. Però el programa –la moderadora– no s’hauria de limitar a donar la paraula, sinó que, sobretot!, hauria de conduir el programa, evitant que es produeixin monòlegs enfrontats. És el moderador, en aquest cas la moderadora, que ha de dur el discurs  al fons dels temes, i no quedar-se en els enunciats, defensant cadascú el seu i condemnant l’oposat.

El programa s’anuncia com un espai d’entreteniment i informació. Les baralles potser sí, que entretenen, com es comprova amb Tele Cinco, segurament la més seguida. Però les baralles ni informen ni ajuden a pensar. I, sobretot, queden molt lluny del que l’Andreu Barnils elogia del debat que van fer a Santa Coloma Josep Costa i Albano-Dante Fachín, precisament sobre la ruta cap a la independència, debat caracteritzat pel “bon to i sense insults”, que organitzà la secció local Gramenet, del Consell per la República.

Finalment decideixo que el temps que he estat veient FAQS el dedicaré a veure cine; segur que en sortiré guanyant.

1 Comment on "Preguntes freqüents"

  1. Albert Fabà | 19 abril, 2021 at 11:25 | Respon

    Hola Jaume,
    Jo ja fa temps que no m’hi deixo caure massa per aquest programa. I en qualsevol dels casos, quan entrava la Rahoal, jo ja marxava. No tant pel que diu o deixa de dir, sinó pel seu estil. L’altre dia em vaig esmenara i mateix per veure què deia en Cotarelo, a veure si en directe és tan barroer i maleducat com els seus tuits. I sí, certament ho és. Li vaig comentar a mon pare si este senyor no serà un infiltrat. Pots estar en desacord amb ERC però insultar-los constantment no ajuda massa a crear un bon clima de debat… amb qui potser tindràs de socis. Huguet tampoc no em va entusiasmar (pel seu estil, ples continguts, majoritàriament sí). En fi, paciència!

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*