Flors

Falten encara uns dies per l’arribada de la primavera meteorològica però la primavera real ja és aquí, i arreu es fa present. I ni que sigui una plantació artificial, ho pregonen els magnífics parterres multicolors de davant de l’edifici municipal. Cal dir que el nostre  Ajuntament té una sensibilitat notable per les flors. Sobretot pels parterres, per la decoració de més d’un carrer amb espais enjardinats.

Les flors fan que el paisatge urbà sigui més amable. Recordo la insistència amb la que l’enyorat Xavier Valls hi insistia. Jo era regidor d’urbanisme i em deia que a l’espera de poder fer obres importants, que transformarien la ciutat, plantéssim arbres i féssim jardins, per fer-la amable.

Però recomanaria a l’equip d’arquitectes que més que fer parterres de plantes de flor, als carrers hi plantessin més arbustos, perquè complementessin els verd aeri dels arbres. I animaria  l’Ajuntamet a promoure l’embelliment floral de la ciutat, convidant els veïns que posin flors als balcons. Passejo per la ciutat, i que poques cases veig que tinguin flors!

L’Auntament hauria de ser el primer a donar exemple omplint de flors la façana i el mobiliari urbà. Com he vist a  França, que fins han creat el premi anual de la ciutat floral.

Sigues el primer en comentar on "Flors"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*