Laporta

Vaig seguir amb molta atenció l’escrutini de les eleccions del president del Barça, tot i que quan vaig saber que es presentava Joan Laporta ja vaig creure que ell guanyaria.  Un interés, el meu, no tant pensant en l’aspecte esportiu, en la bona marxa del Barça, sinó pel que significa el club a Catalunya. És coneguda de tothom la dita que el Barça és més que un club. I n’hi hauria prou recordar els obscurs temps de la dictadura, de repressió, en què sort en teníem de tres entitats que el govern mai va poder fer seves, i en les quals els catalans ens hi emmirallàvem: l’Orfeó Català, el Monestir de Montserrat i el Barça.

Laporta és un home que creu en el Barça i que se sent molt català. És dinàmic, alegre, fins i tot una mica boig, virtuts que el club necessita després d’anys grisos i foscos. Un home que va ser amic de Johan Cruif, amb unes mateixes idees i semblants rampells. D’una banda, un gran realisme : futbol és futbol, i d’una altra, però, un gran entusiasme: “Quan sortiu al camp –els deia l’entrenador als futbolistes—divertiu-vos

Divertir-nos ! Ho necessitem tothom en aquests temps tan durs i incerts, políticament i socialmente; i també esportivamente. I ho escric en una setmana en la que estem pendents de les vacunes contra la pandèmia, i que el Consell de la Unió Europea dictamini si treu la immunitat  als nostres polítics exiliats, i quan divendres que ve es constituirà el parlament de Catalunya.

¡Que el Barça ens aporti la mica de rauxa necessària per viure el dia a dia amb seny i alegria!

2 Comments on "Laporta"

 1. Manel Sayrach | 9 març, 2021 at 19:21 | Respon

  Hola Jaume!
  Europa ja ha parlat… 😡 tot i que el resultat de la votació deixa en evidencia a l’estat espanyol per molt que vulguin dissimular-ho… 😏
  Laporta…? Ja veurem, marxa no li falta no, a veure si s’envolta d’un bon equip de dirigents i torna al Barça al prestigi que mereix. I ves a sabé , igual és un talismà pel partit de demà! ⚽️⚽️⚽️🙏🏻😅
  Una abraçada! 😉

  • Hols Manu, tens tota la raó del món; a Laporta de”marxa” no n’hii falta pas gens. Fins algun cop massa i tot. Però per aquests temops que tendeixen a la tristor un cert gamberrismes ve a ser un bon antídot. El tinc per un home seriós i, sobretot, de profundes convoiccions. I a més va ser president amb el millor Barça, i amb el Cruiff. ¿Talismà pe partit de demà? [o d’avui dimecres]? Jo no espero el miracle i em conformo amb que el Barça jugui bé. Estem en una fase de trannsició, de formar un equip nou amb jugadors joves, i dirigits, si nó ara quan arxi Messi, per De Joong. Estaria molt content amb que guanyés, encara que quedés eliminat.

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*