Mart

Pierre Teilhard de Chardin, teòleg jesuïta, filòsof i paleontòleg, estudiant l’origen de l’home a la Terra va fer seva la teoria evolucionista de Darwin, alhora que la conciliava amb la doctrina catòlica. Sostenia que al món –i a l’Univers– es produïa una evolució total partint de la matèria com un primer estadi –al qual anomenava punt alfa— fins arribar a l’estat omega, consistent en la seva espiritualització.

Una teoria optimista que, contemplant la humanitat, em sembla encertada en bona mesura, però això, sobretot en el camp de la ciència i de la tecnologia, però no pel que fa al seu comportament, si contemplo la maldat a la qual arriba l’ésser humà.

Però contemplant el prodigi que és l’aterratge de la nau de la Nasa al planeta Mart no puc dubtar gens de l’enorme progrés de la ciència i de la tècnica. I tot i pensar que es pot girar en contra del planeta i de la mateixa humanitat, valoro els molts aspectes positius, els immensos avenços als que ens porta el progrés. Però perquè sigui positiu cal que l’ètica, la cultura, la filosofia també avancin a semblant ritme.

I això no ens vindrà per un procés evolutiu natural sinó que cal que fem fortes les idees positives perquè guiïn el progrés.

Sigues el primer en comentar on "Mart"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*