Mor Vicenç Barberan


En Vicenç amb amics i amigues seus, a casa del Joan i l’Encarna

Com l’esclat d’una bomba, tal com són les morts que causa aquesta traidora pandèmia. En VicençBarberan ha mort! Costa fer-se a la idea; el dia de la festa de la nostra patrona va ser, com sempre, a la celebració de la missa de la santa. Aquest any degut al confinament, amb pocs assistents, igual que al dinar, en el que anys enrere ens trobàvem una trentena de capellans, i ell, un més.

Feia pocs dies que l’havia trobat. Anant cap al centre del poble –a la plaça de la Vila, a la Còpia, a la llibreria Carrer Major o cap al riu, passo pel carrer de l’església, i sovint hi coincidiem. EL Vicenç, tot i que sempre em feia l’efecte que tenia pressa, s’aturava i parlàvem una estona. De la situació del món, tan llunyana dels seus ideals. Em parlava d’Arrels i de la gent necessitada i, evidentment, dels seus grans amors: de l’Església, de Montserrat, dels cursets de música gregoriana. Però també de coses més terrenals com de que ben sortit que estava el Condis de tocar de la parròquia…

La Roser Bou m’ha parlat de la seva ràpida marxa d’aquest món. Tot va anar molt de pressa. Va ser a L’Esperit Sant. Es va agreujar i i el van raslladar a Can Ruti. Ho veia venir el final i al trucar-la la vigilia de morir, li va dir i repetir que saludés a totohom. L’hi va insistir, “saluda tothom que vegis”. Un comiat!

Però no l’oblidarem mai. Quan ens trobem a la seva estimada Parròquia de Santa Coloma i entonem una cant, el veurem al presbiteri fent volar les mans com si acaronés les notes, i sentirem el doll de la seva veu, omplint la nau.

11 Comments on "Mor Vicenç Barberan"

 1. Un hombre BUENO! Tuvimos la suerte de ir a tierra Santa con las parriquias de Santa Coloma.Un viaje lleno de vivencias inexplicables y maravillosas .El animaba los cantos en las celebraciones de las eucaristías y amable con todas las personas , especialmente con las más mayores mayores .
  Decir q su vida no fue un camino fácil.De niño en él año 37 los fascistas lo detuvieron y sin motivo aparentes te ,lo llevaron a Murcia y lo fusilaron Aún no han encontrado la fosa donde lo dejaron Su madre tuvo q tirar con sus hijos adelante ,pasando muchas estrecheces y miedo.Eso no le impidió ser un hombre respetuoso ,tolerantevy dispuesto a ayudar a los más vulnerables.Gracias por dejar tan buen legado y un recuerdo imborrable en nuestros corazones.

 2. Concepció Banús | 22 gener, 2021 at 20:10 | Respon

  Et recordaré com una bellísima persona i bin veí de tota la vida. Descansa en pau.

 3. Rosa Salvatella Micola | 22 gener, 2021 at 20:25 | Respon

  Descansa en Pau Viçens et trobarem a faltå

 4. Gemma Molina Batlle | 22 gener, 2021 at 22:14 | Respon

  Un exemple a seguir… Amic de la familia de Tota la vida. M’has ensenyat tant… Encara no m’ho crec que ja no et vegi mes pujant Carrer Sant Pere… Descansa en pau

  • Gran persona, amic i excel.lent company d feina….et trobarem a faltar i també el “vull dir, vull dir q sempre deies”
   Descansa en pau

 5. Josep Ricart Villagrasa | 23 gener, 2021 at 12:40 | Respon

  Que macu era trobar-te per el carrer Sta.Coloma i parlar amb tú.Be, algun dia et trobaré al cel.

 6. Montserrat Raduà | 23 gener, 2021 at 15:46 | Respon

  Un gran amics dels amics,
  M’has ensenyat tan…
  Descansa amb pau.

 7. Jaume Brugada | 24 gener, 2021 at 08:34 | Respon

  Descansa en pau Viçens

 8. Magda Herrando | 24 gener, 2021 at 16:26 | Respon

  Et mereixes totes les coses bones que hi pugui haver en el més enllà. Descansa en pau Vicenç.

 9. Josep Colldeforns i Roser Torralbo | 24 gener, 2021 at 20:42 | Respon

  El record que ens deixa en Vicenç,es el de una magnífica persona,amiga de tothom, sempre amb aquell somriure tan expresiu, i procurant d’ajudar als altres, et trobarem molt a faltar. Adéu Vicenç, sempre estaras en el nostre pensament. Descansa en pau.

 10. Niúriq Fabregat Tarrason | 25 febrer, 2021 at 00:21 | Respon

  Descansa en Pau Viçens.

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*