Frondositat irrenunciable!

Espai de Can Zam on hi volem el cor densament frondós

Ahir vaig fer la caminata dels dissabtes per la zona nord de Santa Coloma amb el desig de veure la part més verda i més ampla de la nostra ciutat. Vaig arribar-me al parc Europa, vaig entrar a Can Zam i em vaig acostar al passeig de la Salzareda. M’interessava sobretot veure Can Zam, recordant que Xavier Valls m’havia dit que quan hi plantéssim arbres, de seguida creixerien, i es farien alts i ufanosos perquè el terreny, antigament dedicat al conreu, era molt bo.

Parc de Can Zam, abundant mobiliari urà i poca frondositat

I sí, han crescut molt i el sostre de les copes fa goig. Però d’ufana se n’hi troba poca: molts troncs, però el terra molt sec. Instal·lacions per a la gent sì, n’hi ha moltes, espais per jugar a bàsquet, taules i bancs, tobogans… un bar. El parc al Grama ja el reclamàvem i al llibre del Pla Popular s’hi consigna. I recordo que quan jo era regidor d’urbanisme vam encerclar el terreny amb un mur perquè constés visualment que el seu destí era ser el gran parc de Santa Coloma. El segretari ens advertí que l’alcalde i jo podíem anar a la presó per malversació de fons i ocupació d’una propietat aliena. I des del Fòrum-Grama vam insistir molt en fer a Can Zam “un gran parc urbà, verd i frondós“.

El nostre model sempre ha estat el parc de la Ciutadella

De frondós la part acabada en té poc, tot i que fa anys que ho reclamem, exigint que l’extensa zona que encara queda per urbanitzar sigui el cor verd i densament frondós de Can Zam. Però l’Ajuntament, des que governen els socialistes, té altres idees i per la via dels fets consumats intenten imposar-les. Van sostenir-hi la Fira d’Abril, després volien crear-hi un espai firal i ara hi munten els sorollosos festivals musicals, que tant emprenyen als veïns. L’Ajuntament mai ha acceptat fer-ne un debat públic i ha inventat pseudoconsultes –fins amb nens!– per escamotejar una consulta seriosa sobre la finalització del parc.

Vaig escriure –decebut i fastiguejat– que no en parlaria més. Però ahir, evocant la ciutat del Pla Popular em vaig rearmar de nou, i reto l’alcaldessa que ho debati públicament i, si li plau, amb mi d’oponent!

Us recomano el magnífic escrit d’Agustina Rico sobre Can Zam a www.EnelFondo.cat

1 Comment on "Frondositat irrenunciable!"

  1. Rafel Trias Cortinas | 17 gener, 2021 at 15:15 | Respon

    Gràcies Jaume, ja no podem perdre més temps Can Zam per el poble,parc vert i frondós avui es una necessitat urgent.

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*