Realisme? (1)

Penso dedicar algunes gloses a les eleccions de primers de febrer, exposant què en penso, i m’agradarà que els lectors del capvespre hi diguin què opinen, ells. Però avanço una condició: que no busquin la discussió perquè el que vull és la reflexió i el debat intel·ligent i respectuós, escoltant i comentant les raons d’uns i altres.

Fugint, evidentment, de pressupostos generalistes sostinguts com la realitat, i desqualificant un punt de vista diferent, tot tatxant-lo d’equivocat, com si les coses fossin o blanques o negres. Ho recalco, perquè he llegit molts comentaristes, cada dia més, que per defensar el què pensen acostumen a dir que són realistes mentre que els oponents serien uns somiatruites.

Empro una seqüencia fotogràfica per il·lustrar el que dic. Un pot anar a una vall preciosa del Pirineu i veure com unes vaques amb dos dies de ser en un pradet, el deixen sense herbes i ple de cagarades. ¿Es podrà afirmar que la vall és una merda? Del pradet esgotat potser sí. Temporalment! perquè la vall és més que el pradet i fins i tot aquest camp, passats uns dies, rebrotarà amb més ufana, gràcies en part a les tifes que momentàniament l’empastifen.

“La veritat us farà lliures”, deien els antics. Però no la té ningú, cal cercar-la entre tots.

1 Comment on "Realisme? (1)"

  1. Albert Fabà | 3 gener, 2021 at 22:22 | Respon

    Què en sabem (del 14F) gairebé amb seguretat? Partits que pujaran: la CUP, que molt probablement recollirà bona part dels vots de les persones desencisades del post-procés; el PSC, que esdevindrà el vot útil de l’unionisme, alhora que recollirà vots dels sectors més moderats de la societat catalana. Partit que s’esfondrarà: Ciutadans, li fugen votants arreu, cap al PSC, cap al PP i cap a Vox. Finalment, Vox entrarà al Parlament de Catalunya.
    Incerteses? Qui quedarà per davant, el pragmatisme d’ERC o el legitimisme de JuntsxCat? Entrarà el PdeCAT? Baixaran, els Comuns, o es quedaran igual? Qui quedarà segon, el PSC o JuntsxCat. La configuració de la situació política posterior deprendrà molt de com es resolguin aquestes incerteses.

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*