Ventijol d’aire fresc

Una mica d’aire fresc, que ja ens convenia amb la pandèmia d’una banda i la perpètua desentesa dels polítics independentistes, de l’altra. Em refereixo a la notícia de la posada en marxa del Consell de la República, la mena de govern de la República Catalana en l’exili.

La idea és excel·lent. Quan fa dos o tres anys que es va anunciar m’omplí de goig. Es tracta de crear una república digital a la que s’hi apuni qui vulgui, persones residents a Catalunya o a l’estranger, persones catalanes o no catalanes, que els abelleixi formar part del nostre país. Fer-ho al territori català és impensable, amb el govern ultra repressiu que tenim, només que badallis amb connotacions independentistes t’exposes a que t’armin un judici. Però si l’artefacte es crea a Europa, i de forma digital, no podran carragar-s’ho.

No sé si el Consell agafarà aire. De moment ens moltes localitats del Principat –i en algunes dels Països catalans– ja s’hi han creat Consells locals. Però de moment no arribem ni als cent mil inscrits, quan la idea és arribar als dos milions. ¿Podem imaginar quina força tindrem, si ho assolim? Jo confio que el Consell inondi el país; una manera nova, absolutament democràtica! de fer país, que pot rejovenir Catalunya i ser un corrent d’aire fresc que contribueixi a la democratització de la Unió Europea i, evidentment, d’Espanya.

¿I qui no pot aportar un granet d’arena, a aquest projecte? ¡És tan fàcil apuntar-s’hi..!

Sigues el primer en comentar on "Ventijol d’aire fresc"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*