Un ‘sant’ avui? (1)

Repassant les notícies al Google m’ha cridat l’atenció la referida al noi Carlo Acutis, que l’Església ha declarat beat, darrer pas perquè acabi sent canonitzat. Els elogis són molt grans. Llegits els que li fan  he pensat que estaríem davant d’un cas semblant a quan ja molts anys enrere van fer santa la noieta italiana Maria Goretti, assassinada en oposar-se a una violació. La nena, a punt de morir, hauria perdonat l’agressor i hauria manifestat la seva decisió de morir abans de pecar. Un fet que l’Església aprofità per reforçar la campanya sobre la puresa, temps enrere tan obsessiva.

Se’n va fer una pel·lícula, que va tenir molt èxit, Il cielo nella palude. L’explicació religiosa ¿corresponia a la realitat, o simplement la Goretti s’hi oposà, com reacciona tota dona davant d’un abús sexual? L’Església en lloc d’agafar el fet per condemnar el masclisme s’enfilà a cel, quan la religió pensava més en el més enllà que en la terra.

He llegit el llibre Carlo Acutis, Un genio de la infomática en el cielo, de Nicola Gori, per coneixe’n la vida, mort als quinze anys, tot just en fa catorze. El cardenal arquebisbe de Montevideo Daniel Sturla en la presentació escriu: “Conocer a Carlo nos anima a ser santos, es decir, a vivir plenamente nuestra humanidad de criaturas hechas a imagen y semejanza de Dios”. La conclusió que n’he tret és que Carlo era un noi eixeirit, molt atractiu i simpàtic, el que se’n diu “un molt bon noi”. Però ¿el model de sant, el tipus que crec que avui reclama el món?

La resposta –amb els meus dubtes– demà.  

Sigues el primer en comentar on "Un ‘sant’ avui? (1)"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*