Finestra oberta

Més de 400 morts els últims dies, immigrants ofegats al mar en el seu viatge cap a Canàries des del Senegal. Un horror! I amb la sensació que nosaltres –tu, jo…– no podem fer res per evitar-ho. I el que em dol més és que vivim bé, confinats però tranquils, mengem, llegim, descansem, veiem la televisió, sortim a caminar… El més que puc fer per ells és, quan arribin les eleccions europees, votar pel partit més humanitari, el que porti al programa l’ajut a aquests països que expulsen tants homes i dones, i tantes criatures!

Però penso que sí que podríem fer alguna cosa més. Evoco la petita iniciativa de quan encara funcionava Fòrum-Grama i editàvem l’enyorada revista del mateix nom. Érem poques persones, tretze sumant redacció i administració, i amb molts pocs recursos, i mai vam superar els tres-cents subscriptors. Als fulls de la revista miràvem de tenir present aquesta mena de drames i un bon dia vam llançar la idea de construir un pou a Burkina Faso, perquè un petit poble tingués aigua potable, i deixés d’haver d’anar lluny a omplir els bidons i les garrafes d’aigua d’un bassal, on s’hi abeuraven també els burros i les cabres.

El pou es va fer i li van posar el nom de Santa Coloma. Sé d’unes noies colomenques que un estiu s’hi van acostar, i el president de l’ONG burkinesa que ens ajudà ens escriu tot sovint. ¿No podríem donar continuïtat a una iniciativa com la del Fòrum? Jo sempre parlo de finestres quan he promogut un butlletí, una revista, una web. I continuo pensant en la possibilitat d’obrir-ne una, ara. No perquè cregui que resoldríem el problema: però sí per ser-ne més conscients, també per fer alguna cosa, i per donar suport a les abnegades persones que voluntàriament exposen la seva vida –com els voluntaris d’Open Arms–, per salvar de morir ofegades, tantes persones.

Ara ¿no seríem més de tretze?

Sigues el primer en comentar on "Finestra oberta"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*