‘Qui més té, que pagui més’

La Pilar Rahola ahir a FAQS va ser molt dura criticant les mesures preses pel govern per evitar la propagació de la pandèmia. Carregà molt fort contra el tancament, un cop més, de bars i restaurants. El senyor Xavier Pellicer que parlava en nom de la restauració es queixava amb arguments que a mi em semblaren coherents; afirmà que ells han adoptat totes les mesures que ha dictat Sanitat: disminució de l’aforament, distància de les taules, ús de la mascareta… i que no era precisament als bars i restaurants on es propaga el virus.

Els doctors Clotet i Ramentol i sobretot el periodista Folch van contestar que “dins” d’aquests llocs potser no però que era fora, en la mobilitat  de la gent que hi acut… Pellicer va dir que li semblava injust perquè mentrestant els súpers, els grans centres comercials continuen oberts i és en aquests llocs on les aglomeracions són més grans; i sobretot en el transport, en el metro, en el tren,en els autobusos.

Rahola va ser molt dura i he llegit que Dante Fachín diu el mateix. Una mesura tan dràstica no es pot prendre si al mateix temps no es compensa econòmicament els milers de bars i restaurants que han de tancar, i la gent perjudicada, com es fa a França. Són moltíssimes persones que en depenen, no només els amos sinó els treballadors d’aquests negocis, els distribuïdors dels aliments, el personal de neteja, els pagesos que els forneixen …  sobretot –s’exclamà Pilar Rahola— és inaceptable que la crisi només la paguin els restauradors. ¿Per què no toca també els amos dels locals que continuen lucrant-se del lloguer i, molt especialment, els grans oligopolis, les companyies d’electricitat i  d’aigua… que segueixen cobrant-los la factura?

Si cal ballar que balli tothom! I que qui mes té, pagui més!

Sigues el primer en comentar on "‘Qui més té, que pagui més’"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*