Sense Festa Major

Avui tocaria celebrar la Festa Major però amb l’amenaça de la pandèmia s’ha suspès. Un any de no fer- la podria ser una ocasió bona per reflexionar sobre com hauria de ser la nostra festa. Fa uns anys, no gaires, una colla de persones ens vam reunir al llavors existent restaurant Toribio, de sota la plaça de la Vila, per examinar-ne la nostra festa i donar idees de com hauria de ser.

Una crítica en la que va coincidir la majoria era que la nostra festa tenia poca identitat. Que era més un espectacle que la festa de la gent. Els elements principals són els concerts de música d’algun grup famós i l’exhibició dels focs artificials. I com a gran invent colomenc, el corra-tapa, les carreres i cues per degustar les 7 o 8 tapes que podies fer, amb el tiquet que compres.

Les festes majors més valorades es caracteritzen per la gran participació de la gent i el  seu caràcter identitari. Giren entorn del patró de la població i es recolzen en el folklore propi. A Vilafranca, resumint molt, és la processó de sant Fèlix i els castells, a Mataró les Santes, a Gràcia l’ornamentació dels carrers… En parlaré en alguna altra glosa.

Avui, la pregunta: la ciutat ha reflexionat mai com voldria que fos la “seva” Festa Major?

Sigues el primer en comentar on "Sense Festa Major"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*