La ciutat els ignora

Ho comento un cop més després d’haver vist l’Antonio Cerrillo a TV-324 parlar sobre el canvi climàtic. Cerrillo és una persona ben coneguda pels qui fèiem la revista Grama. Un nano  –parlo de molts anys enrere– que havent  vist que companys seus escrivien en una revista s’hi ajuntà, i el cuc de publicar no l’abandonà mai més.

Avui segur que poca gent de Santa Coloma el coneix. I és un vell periodista de La Vanguardia, especialista en temes tan actuals i importants com el del clima i de tot allò que es relaciona amb el nostre Planeta. Com ell, n’hi ha molts d’antics colomencs que avui treballen per distints llocs del món, en matèries importants i en nivells destacats per la seva solvència i pel seu valer.

¿Com pot ser que la ciutat els ignori, i que no aprofiti el seu saber (per al qual vam gastar tants diners i tanta dedicació? Quan jo estudiava a la universitat veia el seguit d’antics alumnes que hi tornaven de qui sap quants països, per impartir conferències, per saludar vvvells companys convertits en catedràtics del centre o, simplement, per intercanviar coneixements i experiències. A Santa Coloma això no es dona perquè l’activitat intel·lectual no té un lloc que la fomenti entri els estudiants.

Falta un centre (o dos, o tres, o molts), una plataforma que aculli els joves universitaris i fomenti la inquietud intel·lectual.

Sigues el primer en comentar on "La ciutat els ignora"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*