‘Fòrum-Grama’ a l’abast

Saludo avui el treball ingent que ha fet l’amic Manel Tomás, un episodi més de la feina que ve fent fa anys de recopilar tota mena de documents que formen part de la història de Santa Coloma. El regal que ens fqt és impagable. Una a una, pàgina a pàgina, ha escanejat les cent revistes Forum-Gama que va aparèixer en la nostra ciutat, des de l’humilíssim número 1 de l’any 1996 a l’extraordinari número 100, amb què la revista s’acomiadava dels lectors.

La feina que va fer la revista no em costa gens de dir que va ser extraordinària, i ja no em refereixo al paper que va exercir d’escola de periodisme, sinó als treballs en els diversos fronts que abasta. A Fòrum-Grama hi trobareu la crònica d’aquells anys, l’evocació de la història recent de quan Santa Coloma era encara un poble rural en transformació, un ric conjunt d’articles sobre política i les seccions de reflexió, de pensament, de crítica… amb una gran quantitat de fotografies.

Espero poder-vos comunicar aviat que els 100 números que ha escanejat amb molta qualitat Manel Tomàs es troben al web de l’associació Fòrum-Grama EnelFondo.cat, secció de publicacions, on ja hi penja la col·lecció dels butlletins d’Amigues i Amics del Fondo. En més d’una glosa comentaré alguns dels treballs que apareixen en la revista, tant per fer present aquesta valuosíssima font periodística com per aprofitar la vigència dels escrits, que, en certa manera, recuperaré.

Amb molt de goig dono les gràcies –immensament merescudes– a Manel Tomás, per l’obsequi tan esplèndid que ens fa de l’escanejat de la nostra revista.

2 Comments on "‘Fòrum-Grama’ a l’abast"

  1. Rubén Carrizo | 23 agost, 2020 at 15:27 | Respon

    Quan parlem de Manel ens hem de treure el barret i mostrar el nostre major respecte, d’homes com ell només en surten 3 o 4 a cada generació.

  2. Quin gran treball el d’en Manel Tomas. Gràcies

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*