Què fer?

Pablo Aragonés ens envia un vídeo molt interessant titulat “Dios tiene formas extrañas de devolver el equilibrio al mundo”. La tesi és que l’actual pandèmia ha posat en evidència que el ritme actual de vida que portem està destrossant el Planeta, i que els efectes secundaris del virus tenen la virtut de fer que ens n’adonem, i que alhora descobrim com, amb la confinació a la que ens sotmet i la contenció de les nostres activitats que malmeten el món, la natura recupera la vida.

És un crit: “Basta ya!” “Prou d’una vida equivocada”. Un clam que tots d’una manera o altre sentim. Però, com fer per activar un canvi de vida? Per on començar? La por, d’altra banda és que superada la pandèmia els grans creuers tornaran a navegar, els dispendiosos viatges de plaer seguiran de moda, els cotxes ompliran els carrers… i l’atmosfera es tornarà a corrompra.

No hauríem de pensar ens grans actuacions que no podem fer. Per les grans decisions tenim l’ocasió de quan triem els nostres governants i els d’Europa. Però en el dia a dia hem d’atenir-nos al nostre “petit” món, on podem fer moltíssim. Jo puc canviar coses de la meva ciutat. ¡Parlant! ¡Escrivint! Manifestant-me per obtenir una escola pública millor en la que s’ensenyi a estimar la natura i la igualtat de tots els éssers humans… Reclamar el parc verd i frondós de Cam Zam. Apuntar-me a Fòrum-Grama perquè sigui una plataforma potent, que creï pensament i consciència cívica… Coses fàcils amb la seguretat que el gran món “jo” el canviaré partint del meu petit món local.

I heus ací la pregunta estratègica: què faré ja ara i aquí?

Sigues el primer en comentar on "Què fer?"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*