Per exemple

Deia que m’agradaria que el llibre Laetus dies hic provoqués el diàleg i el debat. Apunto, com  exemple d‘un tema de reflexió, el del capítol 9, dedicat a la Setmana Santa. El recorre una pregunta i n’insinuo una resposta. La pregunta és: en la societat laica d’avui, tan secularitzada, amb una actitud que sovint no és neutral sinó contrària a tot el que fa olor de religió,  com tractar-la?

El qui va ser rector de Llefià i després bisbe auxiliar de Barcelona, l’amic Joan Carrera, defensava la religió popular però en canvi estava en contra de les processons. Li molestava la barreja de la pietat, dels soldats, l‘exhibició de les diferències socials, la participació de les autoritats polítiques…

En el llibre remarco el valor cultural i fins i tot espiritual o mític de les manifestacions que van néixer dins de l’Església, i que ara s’han convertit en fets folklòrics i turístics. I escric que en lloc d’anar-hi en contra en nom de la laïcitat, o en defensa de la puresa religiosa, o de banalitzar-la com se sol fer per part de polítics progres, les secularitzaria de debò i en remarcaria els aspectes culturals i el contingut humà; com ja es fa amb les cèlebres misses de Bach, de Beethoven, de Mozart…

Què en dirien els capellans i cristians de Santa Colom, les persones en general i els qui s’ho miren des de fora de l’Església, o fins i tot en contra?  

‘Laetus dies hic’. On trobar el llibre

Abans d’ahir ja vaig avançar que el llibre, obsequi de Fòrum-Grama i meu, es pot demanar a la llibreria Carrer Major, (carrer Major n. 13 de Santa Coloma). Per als qui sou de Barelona o de fora de la ciutat colomenca podeu demanar-lo per telèfon 93 385 58 42 per rebre’l per corre o que us el portin a casa vostra.

Recordo que el llibre és un obsequi de Fòrum-Grama i meu (només són 5 euros, pel servei de la llibreria). Sobre el contingut del llibre en una anterior glosa en vaig escriure una referència i en pròximes gloses m’hi tornaré a referir, per animar-vos que ens n’envieu algun comentari, que publicarem al capvespre.

Sigues el primer en comentar on "Per exemple"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*