L’amic Pujol, 90 anys

A Jordi Pujol el conec des que els dos estudiàvem a la Facultat de Medicina; ell anava un curs davant meu però el coneixíem per la fama de ser molt bon estudiant, com el Guti (l’Antoni Gutiérrez Díaz),  que era del meu curs i bon amic. ¡Qui m’havia de dir que l’un seria el principal d’un partit de dretes, CiU, i l’altra, d’un d’esquerres, el PSUC!

Hi vaig contactar perquè l’amic comú Antoni Sala Cornadó, de l’Escola Industrial, volia fer una revista clandestina amb ell, a la que ja li havien posat el nom suggestiu d’Ictini (el cèlebre submarí català); li va dir que me’n parlés, segur que m’hi apuntaria. Però ho va descobrir la policia i l’Ictini s’enfonsà.

La relació s’estengué als meus germans Miquel-Àngel, Manuel i Narcís i es va estrènyer en prendre ells part en les activitats clandestines sota el lema “fer país”, a través de l’Acadèmia de Llengua Catalana. Les meves activitats me’n van allunyar perquè jo, havent optat pel sacerdoci, em vaig decantar pel món obrer. Estant ja a Santa Coloma, Pujol vingué més d’un cop en ple franquisme per reunir-se amb els capellans, preocupat especialment per la immigració. Amb la democràcia vaig relacionar-m’hi per la meva condició de regidor de l’Ajuntament. Treballàvem des de camps diferents, ideològicament oposats, però l’objectiu confluïa, cosa que explica l’amistat que es creà entre ell i l’alcalde comunista, Lluís Hernández.

Jordi Pujol amb els Sayrach sempre ha tingut un tracte deferent, al qual hem correspost. Desitjo que el reconeixement pel molt que ha fet per Catalunya el faci feliç, malgrat tot.

‘Laetus dies hic’. On trobar el llibre

Abans d’ahir ja vaig avançar que el llibre, obsequi de Fòrum-Grama i meu, es pot demanar a la llibreria Carrer Major, (carrer Major n. 13 de Santa Coloma). Per als qui sou de Barelona o de fora de la ciutat colomenca podeu demanar-lo per telèfon 93 385 58 42 per rebre’l per correo o prquè us el portin a casa vostra.

Recordo que el llbre és un obsequi de Fòrum-Grama i meu (només són 5 euros, pel servei de la llibreria). Sobre el contingut del llibre en la glosa anterior en vaig escriure una referència i en pròximes gloses m’hi tornaré a referir, per animar-vos que ens n’envieu algun comentari, que publicarem al capvespe.

Sigues el primer en comentar on "L’amic Pujol, 90 anys"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*