Carrers per als vianants

M’agrada que l’Ajuntament hagi tancat a la circulació uns quants carrers de la ciutat. I demanaria que això que es fa els caps de setmana i mentre duri la confinació per la pandèmia, s’estableixi amb caràcter definitiu. És més: esperaria que el gest s’acompanyés de les explicacions oportunes perquè els ciutadans i ciutadanes prenguem consciència que els carrers han de estar principalment al servei de la gent.

Aquesta mesura hauria de complementar-se amb altres coses, reformes i innovacions destinades a convertir els carrers en espais agradables, com una continuació de les llars. Una primera mesura hauria de ser la reducció dràstica de la velocitat dels cotxes. Rebaixar-la a vint quilòmetres hora i en els passejos i la rambla a 10, o a menys. Recordo que en una ciutat suïssa, crec que Lucerna, per un carrer principal i cèntric gent i tramvia passàvem junts per la calçada. El tramvia a la velocitat de la gent.  Jo ho  faria a l’avinguda de l Generalitat, per tal que els qui vagin en compte no siguin les persones sinó els cotxes, no com ara que, encara que el trànsit sigui reduït, en anar de pressa escombren la gent cap a les voreres. I de peatonal l’avinguda només en té en la intenció de qui va projectar la via.

I remarco el que va dir la famosa arquitecta Benedetta Tagliabue, en el FAQS d’ahir: el principal canvi dels arquitectes després de la pandèmia hauria de ser que fessin els projectes amb la gent. La gent sap molt bé què vol i què necessita. I afegeixo la cosa concreta en la que insistí més: omplir de verd la ciutat.

¿Se’ns presentarà decisió més contundent i exemplar que la de fer de Can Zam el parc densament verd i frondós, que fa tants anys que reclamem?

1 Comment on "Carrers per als vianants"

  1. Jo la Avda.Generalitat la faria peatonal del tot, només camions de àrrega i descàrrega en l’horari ja existent. Encara tindria més èxit del que ja té. GRÀCIES.

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*