A Perpinyà

Manifestació de catalans de la Catalunya del Nord davant del Castillet, reivindicant la seva catalanitat

Escric aquesta glosa divendres a la nit però quan demà a les 8 del matí internet la difongui, jo (i els dos autocars que sortim de Santa Coloma a dos quarts de 7 del matí), molt probablement ja serem a Perpinyà. Suposo que serà una jornada de força cansament. Però el goig i la il·lusió seran molt grans.

Hi ha, bàsicament,que serem la gent –el poble!— que una vegada més donarem el to. Els polítics, pobres!, fan el que poden i, també!, el que no haurien de fer. Però ni que sigui a batzegades el procés va fent el camí cap a la  independència. I en dies com el de demà (per vosaltres, avui), això es veu: tots a l’una, tots junts, la gent i empenyent els polítics,   mostrarem a Espaya i al món que el que volem és “ser”, ser lliures, ser plenament catalans i construir, entre tots, un estat nou dins d’una Unió Europea nova, l’Europa dels pobles i no la dels antics estats.

I hi ha –a més del que acabo de dir — que veurem de forma fefaent com el reviscolament de Catalunya Principat desvetlla els països germans. Les antigues brases revifen… La Catalunya Nord ho està palesant:  després de molts anys de subjeció anorreadora a la França jacobina recupera l’ànima catalana i reivindica la seva catalanitat.

Assaborim-ho! Deixem que els partits i la gent benpensant s’entretingui jugant a escacs; la llibertat ve pel carrer.

 

Sigues el primer en comentar on "A Perpinyà"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*