Europa: quin goig!

Dimecres l’acció del Tsunami al camp del Barça no va sortir com esperàvem, però va ser un pas més, i d’un gran abast, per fer conèixer l’aspiració de Catalunya de decidir el seu futur. Però, el que és aquest dijous, la sentència del Tribunal de Justícia d’Europa ha estat una rotunda victòria. Una gran clatellada a Espanya. La proclamació de la injustícia que s’ha comès contra els polítics catalans i –com subratllà Carles Puigdemont– contra els més de dos milions de catalans i catalanes que el vam von votar a ell, i a Junqueras i a Comín, diputats d’Europa.

És la declaració al més alt nivell que els nostres polítics no són delinqüents, no són sediciosos, ni rebels, ni infractors de la llei. Més encara: som el conjunt de catalans que promovem la independència de Catalunya els qui quedem netejats de les culpes que se’ns imputen. Ara –espero—cap partit que pretengui ser democràtic podrà defensar que treballar per la independència (i no diguem, per fer un referèndum), és un delicte.

Em fa feliç d’una manera especial, que la bona gent que enganyada per la insistència amb què s’ha defensat que la llei està per sobre de tot, baixi ara al camp de la política i s’adoni que tan democràtic és defensar la independència de Catalunya com la unió amb Espanya. A nosaltres ens tocarà, més que rabejar-nos en la victòria, fer veure els aspectes bonics, prometedors i plens de futur que suposa construir un estat modern, lliure i acollidor.

Una aportació importantíssima per fer de la vella Europa d’avui  l’Europa dels pobles, que somiaren els promotors de la Unió Europea.

Sigues el primer en comentar on "Europa: quin goig!"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*