A prop dels qui patixen (4)

Burquina Faso. Fòrum-Grama vam ajdar a construir un pou d’aigua potable en el poble de Bendatoguin

Jo somio que Fòrum-Grama continuï, ancorat en l’Espai EnelFondo-JPS i que,  a més dels serveis dels que he parlat en gloses anteriors fos també una veu insistent i amable i, alhora, un camí segur –de fiar!—de conèixer les perifèries existencials de les que parla el papa Francesc: que ens fes present el dolor de la gent que pateix, agermanant-nos amb dues o tres causes concretes, amb les poguéssim familiaritzar-nos.

De fet, la gent té molt bon cor. Ho veiem en casos com ara, amb la Gran Recapte. TV3 fa present un mal. S’obren unes vies segures i la gent respon generosíssimament. Fòrum-Grama podria fer un servei similar ( a una escala molt més petita!). Sense voler fer grans muntatges sinó, simplement, escollir dues o tres ONG , mantenir-hi un contacte assidu i establir una via segura perquè la gent (nosaltres) poguéssim sentir de prop el treball que fa, i destinar-hi uns diners amb la confiança que arribarien a bon port.

Em dic: oi que si tinguessis “un” fill més gastaries amb ell tant com els que ja tens? Doncs imagina’t que t’ha nascut, reserva la quantitat similar i destina-la, cada mes, a aquestes “nostres” ONG, com la teva aportació a fer el món millor!

I no d’una manera freda sinó coneixent les persones que hi treballen i sabent què fan; i sentint la calor humana de les persones que se’n beneficien.

 

Sigues el primer en comentar on "A prop dels qui patixen (4)"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*