Ruta [re]voltes, d’Òmnium

He trobat molt interessat el passeig pel barri del Fondo, organitzat per Òmnium dins del programa [re]voltes que  té per objectiu donar a conèixer barris poc coneguts, de les ciutats catalanes, però interessants. Més enllà del profit que en treuen els qui hi prenen part, no sé si un cop acabat el programa se’n farà una publicació. El que sí sé és que l’incansable Josep Pitarque ho ha gravat tot. La ruta (que es repetirà els dissabtes 19 d’octubre i 16 de novembre), l’ha preparat l’Eugeni Madueño i en l’explicació han pres part persones relacionades amb el Fondo.

La trobada ha començat a les 9’30, a la placeta sobre l’estació el metro de Santa Rosa. L’Eugeni ha fet una introducció general i baixant pel carrer Bruc hem arribat al carrer Verdaguer, i aturats en la plaça del mercat, l’estudiant xinesa Chiao ha parlat de com se sent al barri. Carrer Doctor Pagès amunt hem arribat a la Rambla i davant l’escola Salvador Porcel l’Odei, que en va ser alumna, ha narrat la lluita de quan era la fàbrica Casadesport i com, un cop convertit en escola, s’hi inicià la immersió lingüística. A la plaça del Rellotge l‘empresari peruà, Heber, veí del barri, ha explicat el seu aterratge al Fondo. Reunits posteriorment al pati de la parròquia m’ha tocat a mi donar una pinzellada del paper que va jugar l’església al barri.

La ruta ha acabat a la sala d’actes de la Biblioteca Fondo, ha estat l’estona de les reguntes, els aclariments i els afegitons…Finalment, en l’espai de la cuina, Òmnium ha ofert als participants un vermut.

Una interessant manera de conèixer la història del barri. I d’estimar-lo; l a Chiaoen acomiadar-se m’ha dit: “Ara encara estic més orgullosa de ser del Fondo”.

Per inscriure-us-hi truqueu al 627 817 393, de 9 a 18. Per saber-ne més entreu al web enelfondo.cat

 

Sigues el primer en comentar on "Ruta [re]voltes, d’Òmnium"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*