1 d’Octubre

Quina idea tan bonica la de coronar amb llums la muntanya e Montserrat! Verdaguer en els preciosos goigs del Virolai diu que amb Montserrat comença la nostra història. Penso en l’abat Oliva i la seva magnífica feina fundacional de la Catalunya Vella. Montserrat és una muntanya singular, de formes originals. Es pot dir que es veu de tot Catalunya perquè el poble la sent seva, i n’ha fet el símbol del país.

Què millor, per recordar l’1 d’Octubre, el dia de l’esdeveniment polític més transcendental de la Catalunya moderna! He llegit que gent molt sabia en aquestes coses afirma que l’1 d’Octubre els catalans vam fer l’acte més gran e desobediència civil que s’ha fet mai a Europa. Ho diu el president de l’associació Mahatma Gandhi. I no ho dubto gens. Va ser un dia magnífic. Volíem votar, l’estat espanyol, que s’hi oposava, deia amb contundència que no votaríem. I vam votar. Amb il·lusió, amb alegria, amb fermesa, tot i que el govern espanyol s’acarnissà amb una violència tremenda contra els votants, per impedir-ho.

Volem la independència, volem la República Catalana. En pau i sense anar contra ningú. Volem fer un país lliure, amable, bonic, just, solidari. A favor de tothom que viu a Catalunya. un pas que com la llum dels cims de la nostra Muntanya irradiï més enllà de les nostres fronteres i animi la veïna Espanya i la mateixa Europa a recrear-se, a fer-se més democràtiques, donant el protagonisme als ciutadans i  ciutadanes.

Quin goig, haver nascut a Catalunya!

 

Sigues el primer en comentar on "1 d’Octubre"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*