Grama, objectiu: la gent

Gramers, any 1976. Caricatura d’Alfons López

Rebo un correu de  l’Ajuntament en el que em fan saber que  demà, dissabte, s’inaugura  a la Torre Balldovina l’exposició “En portada. 100 anys de premsa a Santa Coloma de Gamenet (1919.-2019)”. La idea suposo que ha sorgit de la  proposta que el grup Fòrum-Grama-Espai EnelFondo va fer a la regidoria de Cultura de muntar una exposició sobre Grama, ara que fa 50 anys de la seva aparició. Han agafat la idea i l’han ampliat, incorporant el 40 aniversari del full municipal L’Ajuntament informa i els 100 anys de la primera publicació periodística a Santa Coloma.

Jo no hi seré; havia decidit fer vacances al Pirineu (on ara em trobo) i, per només veure-la, ja tindré prou dies en tornant. Tampoc m’atrau gaire perquè com diu molt bé la nota amb què el full informatiu anuncia l’exposició, “a la vida tot és comunicació, i res no defineix tan bé les característiques d’un territori en una època determinada com la seva premsa”. I precisament  el record de Grama es prestava per remarcar les diferències de la  premsa oficial i la que va encarnar la nostra revista. De fet, no se la pot definir e revista informativa ni molt menys de propagandística. El seu objectiu –com després ha estat el de la revista Fòrum-Grama– era la conscienciació crìtica i el creixement cultural i humà dels ciutadans i ciutadanes de la nostra població, fer-los costat i animar-los a lluitar per canviar la injusta situació en la que vivíem. Per això de Grama van sortir no solament periodistes, escriptors i reporters gràfics de vàlua, sinó molts colomencs i colomenques que socialment —i també políticament– han continuat lluitant.

Seguint l’esperit de Grama i de Fòrum-Grama no hem cessat de reivindicar un canvi radical de la política comunicativa de l’Ajuntament. Que de ser acaparada pel partit que governa sigui dirigida per un consell de ciutadans, per tal que en lloc de ser un instrument propagandístic (especialment a favor de l’alcaldessa) sigui un instrument al servei dels ciutadans.

Dit amb amor i en pura democràcia.

 

Sigues el primer en comentar on "Grama, objectiu: la gent"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*