Espai EnelFondo

 

Memòria i presència

Dimecres va venir l’Eugeni amb els tres homes que vam llogar per fer el trasllat dels meus llibres (vint grosses caixes!) a la Biblioteca del Fondo. Per mi ha estat un descans. No solament ha estat la tria dels llibres, l’adhesió del meu ex-libris i el senyal pertinent per saber on havien d’anar, sinó que he hagut de triar els papers, documents i fotografies que volia salvar i desfer-me d’allò que fa temps que no m’ha fet servei i que, un cop que falti, no valdran per res. Una setmana ficat en aquesta feina, terriblement esgotadora!

Però ahir em va fer feliç veure amb la Mariona una bona part dels llibres i àlbums més personals col·locats en l’armariet de l’espai que s’ha creat a la biblioteca, arran de bateig de la sala d’actes amb el meu nom. Que la sala dugués el meu nom ho vaig acceptar amb la condició que es complementés amb un espai adjunt, dedicat al barri del Fondo, en record explícit de les moltes persones que van treballar amb mi al barri i a la ciutat, i de les diferents instancies que van sorgir: la parròquia, la comunitat cristiana, la JOC i el moviment de joves del Fondo, l’Associació de Veïns, Grama, el Club de Debats, els companys de l’Ajuntament, l’Heura, l’Agermanament de les Santes Colomes, l’associació i revista Fòrum-Grama… i el grup de recent creació Amics i Amigues del Fondo.

Animant i promovent l’espai hi ha la colla d’amigues i amics meus. A qui ho desitgi conèixer i seguir-ho li bastarà que entri al web EnelFondo.cat.  És el llegat de més de cinquanta anys de treball, una manera de salvaguardar la memòria del barri. Però no només això, sinó una forma de continuar-hi presents, tot pensant en l’avui i el demà, amb una mirada que va més enllà dels límits del Fondo a cavall de la rica i complexa realitat amb la què ens trobem.

El meu més profund agraïment als meus familiars, amics i amigues i a l’equip que porta la Biblioteca del Fondo, per la col·laboració en la creació de l’espai EnelFondo.

 

Sigues el primer en comentar on "Espai EnelFondo"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*