Nadal i Cap d’Any

Volia felicitar-vos les festes de Nadal i Cap d’Any però l’ordinador m’ha estat fallant i l’he hagut de dur al taller per recuperar-lo. Ara ja el tinc però com sol passar, en tota bugada es perd un llençol: en fer una neteja general i formatejar el disc dur i, a sobre, canviar el windows, se m’han perdut arxius i programes (com el photoshop), de manera que amb prou feines puc escriure aquesta glosa que ara penjo al Capvespre, just la vigília de la festa de Santa Coloma i fi d’any. Sense manera de corregir-la, us envio la meva felicitació nadalenca, una al·legoria de com veig el Nadal: el nen Jesús que neix pobre, però content, en cada nen i nena que ve al món, molts d’ells en la més gran misèria com els que es troben en els camps de refugiats. Un Nadal que ens fa feliços perquè ens fa sentir la primacia de l’amor.

En la segona imatge –del concert de l’Orfeó Català el dia de Sant Esteve- evoco la celebració de Nadal d’enguany, estretament lligat amb el patiment del poble català que veu com els homes i dones que ha escollit per dirigir el país viuen el Nadal (i des de fa un any!) a la presó o a l’exili. Hi penso cada dia, en ells. Un sofriment viscut amb serenor i amb esperança, amb la seguretat que la nostra fe en el futur millor acabarà imposant-se.

I  per acabar, la imatge més nadalenca d totes: la colla de nens i nenes cantant el nadalenc Santa Nit, el dia de Sant Esteve d’enguany. Per a ells i amb ells construïm el demà!

Al·leluia! Al·leluia! Al·leluia!

Sigues el primer en comentar on "Nadal i Cap d’Any"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*