Manuel Sayrach i la casa de la Diagonal

Amb els meus germans Miquel-Àngel i Manuel, al pati de casa

Dijous que ve, dia 22, l’Ajuntament de Barcelona presenta el llibre que ha  editat sobre l’arquitecte Manuel Sayrach i Carreras i la seva casa de la Diagonal. L’arquitcte és el meu pare i la casa, el lloc on vam néixer els meus germans i jo, i on va morir la nostra mare. El curiós és que el pare és autor d’una obra arquitectònica escassíssima, en part per les vicissituds que va viure (la mort de la seva esposa als sis anys de casat i el trasbals ocasionat per la guerra civil) però, sobretot, per la vida que va viure ell mateix, consagrat a totes les arts.

Aquesta visió humanista queda ben reflectida en la casa de la Diagonal: en l’elegància i originalitat del conjunt, la qualitatdel material, pel seu significat simbòlic i per la seva harmonia i sentit clàssic, malgrat pertànyer encara al modernisme. De fet la casa és considerada per molta gent com un els edificis més bells de la Diagonal.

Que l’Ajuntament de Barcelona ara publiqui aquest llibre es deu, en gran part, al meu germà Manuel, que porta anys recuperant documents sobre la vida del nostre pare i la seva obra, fins al punt que de ser un personatge gairebé desconegut, avui disposem d’un arxiu molt ric de la seva vida i de la seva obra arquitectònica i literària. Donant-ho a conèixer al públic, l’Ajuntament prossegueix amb el programa de fer que “la ciutat parli”, donant veu als carrers, a les cases, als monuments i a les places, i als personatges que s’hi relacionen.

Que en aquest elenc hi figuri el meu pare i la casa on hem nascut els cinc germans em fa sentir encara més barceloní.

Sigues el primer en comentar on "Manuel Sayrach i la casa de la Diagonal"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*