La unió fa la força

Concurs de castells, Tarragona octubre de 2018. Per alçar un castell i perquè s’aguanti cal l’estreta unió dels qui el formen: homes, dones, nois, noies, nenes i nens; i l’escalf dels assistents

No dubto que governar tenint mig govern a la presó i a l’exili i amb l’amenaça de la presó si se salta la Llei ha de ser molt difícil. Raó de més per anar tot units, governants i ciutadans, i desbordar el cercle inic amb el que l’estat vol ofegar-nos. Davant d’aquest perill, ¿quin sentit té que els partits que defensen les urnes i la democràcia es barallin, obsedits en guanyar les eleccions i que, amb l’excusa d’eixamplar la base, es presentin desunits i barallats?

Sé que clamo en el desert, que arribo a molt poca gent. Però em dic que qui sap si alguna persona amiga o coneguda que simpatitza o pertany a algun partit llegirà aquestes ratlles, i s’animarà a reclamar als “seus” que facin un front comú, amb una llista única, per assegurar no una victòria curta i esquifida –després de mal soldar els vots dels partits afins–, sinó una victòria clara, forta i inapel·lable.

I em dirigeixo especialment a l’Ajuntament, a l’equip de govern, perquè despertin i abandonin la seva irresponsable passivitat davant d’una lluita entre els qui volem decidir el nostre futur  votant, i els qui defensen que l’imperi de la llei està per damunt d’aquest dret. Penso en el govern municipal i pregunto com poden amagar-se rere el silenci, veient com els seu partit, el PSC, fa costat amb Ciutadans i el PP.

Per Santa Coloma els demano que no es perdin en l’electoralisme partidista i que militin a favor d’un front transversal i democràtic: pel dret a decidir!

“Cal una resposta contundent i unitària de la socitat catalana. Aquest país només avança quan ho fa unit en la seva diversitat. Prop del 80% està en contra dels empresonaments i a favor del referèndum”.

Jordi CUIXART, des de la presó

“Una llista no de partit sinó nacional, de país, generosament plural, repesentant tota la divrsitat democràtica existent a Catalunya, amb tota la transversalitat d’idees, no tinc cap dubte que seria, ras i curt, la llista, i que esdevindria de lluny la candidatura més votada del Principat”.

Josep-Lluís CAROD-ROVIRA, “La llista dEuropa” Punt-Avui, 7-10-2018

Sigues el primer en comentar on "La unió fa la força"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*