La meva Festa Major

El fort de la Festa Major ja ha passat. Si n’hagués de destacar alguna cosa seria la gent al carrer. La gent que ve del llarg parèntesi estival i torna a la vida normal, vol soroll.

Com cada any el que més m’agrada és l’actuació dels grups folklòrics: els gegants, els capgrossos, els castells, el foc, els tambors… tot i que el que atrau més gent és el corre-tapes, que és el que menys valoro. Massa gent a les cues dels bars i, total tan desfici per una tapeta, un vas de vi, una cervesa… a tres o quatre euros.

M’agradaria una festa major amb més contingut humà, més contingut folklòric, més contingut cultural. Penso en les festes majors de Gràcia, de Sants, en la de Vilafranca. I repeteixo la ja antiga proposta: voldria una festa major amb una identitat pròpia, la festa major multi-ètnica. Preparada to l’any, incentivant les expressions folklòrico-culturals de les tradicions pròpies dels molts països  d’on han vingut tants nous colomencs, d’uns anys ençà.

Una festa major de ric colorit i alt voltatge artístic i, alhora, promotora de la cohesió  de colomencs i colomenques  d’orígens molt diversos i rics.

 

Sigues el primer en comentar on "La meva Festa Major"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*