Aix-en-Provence

L’estudi de Paul Cézanne

Un cap de setmana tranquil, molt agradable. I enriquidor. Diria –tot i que l’expressió no m’agrada– ben aprofitat. D’entrada la convivència amb persones joves que, a més, són de la meva família. L’objectiu era la visita a l’abadia de Thoronet, un exemplar perfecte de l’arquitectura promoguda pel Císter, realment d’una bellesa simplicíssima, contundent i corprenedora, que encara vam poder admirar més comparant-la amb l’abadia de Sénanque, també cistercenca, que vam visitar després.

L’abadia de Notre Dame de Sénanques

Hem residit les dues nits a Aix-en-Provence. Una ciutat molt bonica, monumental, amb moltes places i moltes fonts. I enormes plataners. Ciutat universitària, plena d’estudiants. A mi m’ha agradat molt, la ciutat. I a més, hem tingut l’ocasió de conèixer una mica més el seu fill il·lustre, el gran pintor Cézanne, l’autor dels cèlebres quadres de Les banyistes i de Mont Santa Victòria

I ja de nou a Santa Coloma. El retrobament amb  l’extraordinari moment que viu Catalunya. Escolto, a la nit, l’entrevista de TV3 al president Quim Torra. I al matí ja d’avui, l’entrevista de la Lídia a Pere Aragonès també a TV3, i la de la Mònica Terribes a Elsa Artadi. Quin goig, escoltar-los. La sensació que la República  agafa la velocitat de creuer. No sé què farà el govern de Pedro González. Ho tindrà difícil entre la nostra empenta i la irritada oposició dels unionistes, amb els qual ha confraternitzat fins abans d’ahir.

Tinc la convicció que no podran aturar-nos!

Sigues el primer en comentar on "Aix-en-Provence"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*