Pregunta

Preguntes freqüents (FAQS: Frequently Asqued Questions) és un programa molt bo (i molt llarg), que fa possible allò que les tertúlies no fan gairebé mai: tractar temes interessants sense  barallar-se, sinó dialogant. Un mèrit que s’ha d’atribuir molt especialment  la conductora del programa, la discreta, incisiva i intel·ligent Laura Rosel; i al muntatge: la presència d’un públic educat i interessat pels temes que es tracten i la intervenció dispar de periodistes experts, de mitjans ben diferents.

Volia destacar-ne ara per la seva incandescent actualitat la qüestió de la investidura d’un president de la Generalitat, un tema considerat greu i urgent per tots els partits. Que el PP i Cs se’n desmarquin ja ho entenc. Ni tansols van acudir al programa! I que la CUP s’abstingui també ho entenc, també a mi em costa molt que el candidat no sigui Puigdemont, tot i que admeto que avui pot ser més conduent obrir dos fronts –un aquí, operatiu (?), i un altre a Bèlgica, eminentment republicà.

el que en canvi trobo inexplicable és la postura dels socialistes i dels Comuns. Si la formació del govern és urgent i necessària, per què anteposen la ideologia política, o un pretès programa social, si abans no es bandeja el 155 i no es recupera la Generalitat? Ambdós partits diuen que cal superar la fractura de la societat, però votaran en contra d’una investidura que podria posar les bases per començar el procés constituent, en el que la majoria de catalans se sentiran involucrats perquè en tractar-se de fer un país per a tothom.

¿Un país per a tothom excloent-ne d’entrada moltíssimes persones que lluiten per aconseguir-lo?

 

Sigues el primer en comentar on "Pregunta"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*