Pas ferm

M’ha produït molta alegria la proposta de la Ruta que l’ANC portarà a l’Assemblea perquè s’aprovi. Hi trobo no solament els ànims de lluita de sempre sinó encara més, un enfortiment, suposo que com a reacció al que en podríem la traïció del partits a la unitat i transversalitat del procés quan en lloc de presentar-se junts a les eleccions ho van fer separadament , desdibuixant-ne així el caràcter plebiscitari, com si fossin autonòmiques, cosa que propicià que el partit de l’Arrimadas fos el partit més votat.

L’ANC remarca el protagonisme o l'”empoderament” popular, i parla de les manifestacions al carrer com una de les actuacions que fomentarà; també plantejarà posar en marxa el procés constituent. L’ Assemblea fixa com a horitzó “consolidar” la República, la convocar unes eleccions constituents, elaborar de forma participativa la nova carta magna i la seva posterior ratificació en referèndum.

Opina que és el moment que la ciutadania “agafi el pes” de la construcció del nou estat. I el que em satisfà molt és que per engrescar els antics “nous catalans”  (que aquest cop han votat Ciutadans), insistirà en els aspectes socials, cosa fonamental de la nova República. Com diu el document, tota la societat catalana ha de poder participar en la contrucció de la nova República. I per aconseguir-ho, l’ANC es proposa allunyar-se des partits (sense deixar d’empènyer-los),i planteja col·laborar amb altres entitats que comparteixin la resistència pacífica.

Aquí és on entrem el Fòrum-Grama, Amics i Amigues del Fondo i el meu bloc… Qui no voldrà dir-hi la seva a l’hora de conformar el nou país?

Sigues el primer en comentar on "Pas ferm"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*