Sant Esteve

Lapidació de sant Esteve (s.I), primer màrtir cristià, en mans d’un grup religiós fanàtic. Pintura al fresc de l’església romànica de Sant Joan de Boí (Pallars)

Avui recordem el primer màrtir cristià, el jove Esteve, que va morir a cops de pedra, d’acord amb la Llei jueva que condemnava a morir dilapidada la persona que profanava la religió. L’evangelista Marc, contemporani seu (s.I de la nostra era), narra com el jove Esteve visqué el martiri amb enteresa i demanant a Déu que perdonés els executors “perquè no saben què fan”. Un altre cristià de primera hora, Pau de Tars (conegut després com sant Pau), en una de les seves cartes confessava que ell, que llavors professava apassionadament la religió mosaica, era un de la colla que executà Esteve. Tampoc sabia què es feia.

Tota la història humana és plena de crims, i una immensitat dels assassinats s’han fet en nom de la Llei (en majúscula), com si la llei estigués per sobre de la persona humana.

El president Companys amb el seu govern a la presó, per haver declarat la República Catalana

Demà (28 desembre 2017) justament serà la festa dels sants innocents. Un record i homenatge als nens que el Rei Herodes va fer matar perquè, no havent pogut identificar el nen Jesús –que segons es deia seria el messies que el destronaria–, va fer eliminar tots els infants que tindrien la seva edat, amb l’esperança de colpir entre ells el fill ocult de Josep i Maria.

Vagi el meu record i homenatge als nostres polítics que, perseguits per la Llei, passen tants dies a la presó o a l’exili, incloses les festes nadalenques. 

               

 

 

Sigues el primer en comentar on "Sant Esteve"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*