“Què han fet mlament?”


 

Aquest matí MònicaTerribas ha preguntat a Marta Rovira què han fet, de malament, perquè ara, en vigílies de la votació, Ciutadans pugui empatar amb ERC o amb JUNTSxCAT, o fins superar-los. La Marta s’ha escapolit dient coses que són certes, com que l’acció repressora del Govern Central i la descarada propaganda en contra nostra –que veuen la majoria dels espanyol– juga a favor d¡lls.

És cert. Però per mi el gran error és que els partits independentistes no han sabut sortir de l’àmbit polític, que és on es troben al seu aire. Segur que s’ha fet un intens treball en la construcció de les estructures d’Estat, i que tot i les dificultats que ha posat Rajoy, s’ha fet un bon treball de govern. Però ni això ni el que es pretén amb la independència s’ha sabut explicar.

El Foraster té la gràca que posa en un primer pla la gent senzilla de poblacions petites que “mai” no surten a la televisio´i les fa sentir importants. “Sou molt bona persones!” El missatge que jo donaria  a les persones que s’escarrassen per fer una Catalunya millor.

I  crec que la falta principal ha estat no haver-se bolcat a explicar el projecte als barris on viuen els immigrants dels anys 60-70, fent-los veure que ells –i ls seus fills!– són els primers als qui la Catalunya independent afavorirà. Estic convençut que el que més mou a la gent senzilla és l’empatia, i sentir que una cosa va a favor seu i, sobretot, dls seus nens. Me n’adono cada cop que contemplo actes com la Festa dels Súpers, ocom la Marató. El mateix estat anímic que hem viscut en les grans manifestacions en que allò que movia la gent és el cor.

No haver fet sentir prou, a la gent, que fer una Catalunya independent és una qüestió d’amor. D´amor  a la gnt.

 

Sigues el primer en comentar on "“Què han fet mlament?”"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*