L’1-O volem les escoles

Colomencs i colomenques abans de pujar al metro per assistir a una de les manifestacions multitudinàries, reclamant la independència de Catalunya

La tarda d’avui serem a la plaça de la Vila per demanar a l’Ajuntament que col·labori amb el referèndum que se celebrarà l’1 d’octubre. Una petició que no és innocent, doncs col·laborar seria la cosa més normal d’una institució que és la més propera dels ciutadans. I que ho fes de la millor manera possible, tractant-se d’un tema com és la de la independència i construcció (o no) d’un nou estat, que afecta tothom, als qui ho desitgen i als qui ho temen.

Rere la petició de col·laborar que es fa a l’Ajuntament hi veig la protesta pel que ja van avançar: que si el referèndum no és legal no deixaran que les urnes es posin a les escoles. Sobre aquestes paraules ja vaig fer un escrit, respectuós i amable, dirigit a la Núria Parlon, un escrit alhora ferm i contundent: li deia que les escoles no són seves sinó que pertanyen al poble, i li recordava que si les tenim, ha estat gràcies, en gran part, al moviment popular que, oposant-se a  la legislació llavors vigent –que qualificava de subversives les manifestacions–, va sortir mil vegades al carrer.

Ara, però, no repetiré les “raons” democràtiques que ens assisteixen, sinó que vull remarcar el ridícul que faríem i, sobretot, el paper patètic, que quan tot Catalunya està movent-se sacsejada pel procés independentista, el nostre Ajuntament  mantingui la ciutat apartada i distreta, perquè el govern de Madrid i el PSC acusen d’il·legal tot el procés. ¡Quanta tristesa (i ràbia) experimento, quan llegeixo que el nostre Ajuntament és dels pocs que es posen d’esquena al referèndum!

Per això seré aquest capvespre a la plaça de la Vila. Un premi Ciutat de Santa Coloma [quin paperot!] exigint coherència democràtica al seu Ajuntament!

 

2 Comments on "L’1-O volem les escoles"

  1. Marta Vallverdú i borras | 13 juliol, 2017 at 15:33 | Respon

    Gracies, jaume, per continuar tan actiu i valent

  2. Andreu Sancho | 14 juliol, 2017 at 12:26 | Respon

    Teniu tota la raó, cal difondre el missatge: les escoles son dels ciutadans, no dels alcaldes!!!

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*