09. ‘Vuitanta anys. Fragments del Dietari 2007-2009’

Recull de 120 gloses de les 365 que l’autor va publicar en la web del Fòrum-Grama, des de l’any 2007 fins a finals del 2009, sense faltar ni un sol dia. Les gloses, breus i cada una amb una il·lustració, són reflexions sobre els esdeveniments que tenen lloc en la data dels diferents escrits, o comentaris de llibres i lectures, de pel·lícules, paisatges i tota mena d’activitats en què l’autor s’ha anat sentint involucrat.

La característica dels escrits és l’estil directe i planer, amb to autobiogràfic, com dut de la voluntat de comunicar-se amb els seus amics i amb els lectors del llibre, tot pensant en el seu vuitantè aniversari, observat amb la perspectiva dels mesos que abraça el Dietari. El llibre és concebut com una trobada cordial, una mena de celebració de l’amistat, la viscuda al llarg dels molts anys, amb la intenció de remarcar-ne –i agrair– la complicitat resultant.

Com és de suposar hi apareixen temes molt personals, tals com què ha estat per ell la vocació social, religiosa i política, o quin és el seu ideal de vida i el perquè del seu compromís amb la ciutat. Repassa els esdeveniments més importants que ha viscut, principalment durant els quaranta últim anys a Santa Coloma de Gramenet.

Però no s’oblida de petits fets que, com les humils flors boscanes, li han alegrat la vida i l’han ajudat a contemplar el món, en el que té de bell i de transcendent. Un llibre amable i col·loquial, fàcil de llegir tot els freqüents excursos a temes transcendents.

Vuitanta anys. Fragments del Dietari 2007-2009
Jaume P. Sayrach
Edicions Fòrum-Grama, 2010
B. 45.939-2009

Sigues el primer en comentar on "09. ‘Vuitanta anys. Fragments del Dietari 2007-2009’"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*