04. ‘Cartes per pensar’

Es tracta d’un recull de les nombroses cartes creuades per diverses persones, relacionades amb Santa Coloma, en què tracten d’una àmplia temàtica, d’una actualitat innegable. En total els tems que hi apareixen són 39. Els introdueix el capítol dedicat a la Utopia i hi entren reflexions que van de la vigència de Che Guevara fins al lloc que té avui la utopia. Sobre el món els corresponsals dialoguen en torn del mal, la violència, el diner, la política… Una preocupació comú a tots els corresponsals és el sentit de la història, si és que en té. Tots coincideixen, també, en la voluntat de viure la vida. I parlen de la diversió, de la bellesa, de la cultura, del sexe, de la família i, com una derivació a part, de la igualtat home-dona. El llibre es clou amb un grapat de cartes sobre els “grans” temes de sempre: Déu, el temps, la mort…

Tot i existir una coincidència de fons i en l’actitud meditativa i dialogant, als autors els diferencia l’edat, la dedicació professional i coses tan profundes com la creença i la increença. En més d’un cas, també els distancia el lloc on viuen. L’Eugeni és periodista i resideix a Barcelona. L’Anna és economista i viu a Sevilla. La Laura és restauradora d’art i viu a Roma. La Mercè és metgessa i viu a Jerusalem. El Ramon és polític i viu a Madrid. La Loli és filòloga i treballa d’administrativa en una important empresa… De comú, a més, tenen que tots ells estan compromesos en la lluita a favor d’un món més just i més humà.

El llibre té 230 cartes, d’una extensió breu i escrites en l’estil directe i col·loquial propi del gènere epistolar. Es tracta, per tant, d’un llibre interessant que ens ajuda a situar-nos personalment en els temes objecte de debat, cosa que el fa molt recomanable per al treball de reflexió en grup dels nostres instituts d’ensenyament secundari.

Cartes per pensar
Jaume P Sayrach, Eugeni Madueño, Anna Valls, Mercè Gascó, Laura Casas Bianchi, Loli Palomo, Ramon Soldan, Manuel Ribas i Piera, Núria Albafull i Asunción Álvarez.
Edicions Fòrum-Grama, 2004
DL: B-30.681-2004

Sigues el primer en comentar on "04. ‘Cartes per pensar’"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*