“Va de debò”

Em va agradar el que va dir la tertuliana Jansana al Matí de TV3, em sembla que divendres passat. Comentava l’acte del govern català presidit pel president Puigdemont, de reafirmació de la voluntat de tirar endavant, units, el referèndum. Jansana va comentar que “el govern va de debò”. És l’apreciació que tenim molts catalans de que, més enllà del clima tèrbol que creen molts opinadors i polítics, el govern no falla, i que tira endavant amb pas ferm.

De fet, la reacció del govern de Madrid és un exponent clar de la seva por front a la nosstra fermesa. De riure-se’n quan es van posar les unes de cartró ha passat a una oposició duríssima, tirant als Tribunals de Justícia cada pas que es dóna. Fins a fer el ridícul! ¿No us recorda la batussa del Quixot contra el molins de vent, aquest acarnissament del govern espanyol contra les urnes? La bogeria del Quixot tenia un punt sublim perquè el movia un alt ideal humanitari, però la de Rajoy i els seus corifeus manifesta una curtedat de mires incommensurable.

El govern de Madrid represaliarà els polítics, els funcionaris i fins i tot les empreses que les facin, si la Generalitat encarrega les urnes per votar. ¿També als ciutadans que ens hi acostarem?

Jo no sé què més faran, des de Madrid. Sobretot quan se’ns convoqui a votar i els col·legis electorals estiguin a punt. ¿Com aturaran els milers i milers i milers de ciutadans i ciutadanes que anirem a votar? Si no és per la força a mi no em faran enrere, i com jo estic segur que milers de persones ho pensen. Ens tancaran a la presó?

Quina èpica!, construir un futur millor per a tothom! I amb joia i esperit tranquil.

Sigues el primer en comentar on "“Va de debò”"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*