Febrer, 19 diumenge

sanefa.qxd

“Som molt bona gent”

19-a

L’Albert m’envia una foto en la que se’m veu en la manifestació d’ahir  amb la Geli, quan baixàvem per una Via Laietana plena de gom a gom. No pot estar-se d’afegir aquest comentari: “Quin país tenim, som molt bona gent”, que a mi també em vingué molts cops a la ment. Realment trobar-te enmig d’una multitud de persones que surten al carrer per forçar els polítics que obrin les fronteres per acollir els milers de refugiats que havent fugit de la guerra i la mort ara es troben en condicions  infrahumanes,  és meravellós. Una exigència –la del poble–que al cap i a la fi comporta uns inconvenients que cauran sobre nostre, però que s’accepta perquè el sentit de solidaritat és més fort.

19-c

Em mirava les persones enmig de les quals  caminava. Gent molt diversa, edats molt diferents, la impressió de pertànyer a nivells socials també diversos i afinitats polítiques heterogènies, fins i tot contraposades. El que unia la multitud eren dues coses: la com-passió (el sentiment de compatir el sofriment de tanta gent víctima de ls guerra), i les ganes d’ajudar. Em vaig entretenir fent fotografies de diferents grups i persones, una de selecció de les quals us ofereixo.

19-b

Una dona jove deia a un periodista que no sabia si la manifestació serviria per a res. “Però com podia quedar-me  casa –s’exclamà–, pensant en el sofriment dels refugiats?” I un pare també jove que duia el seu nen en braços, raonava així: “El meu fill no té encara dos anys. M’horroritza només pensar que pogués ser un dels nens que malviuen a Grècia i que ningú l’ajudés!”

19

M’omple de goig –com a l’Albert– sentir que pertanyo a un poble que té uns  sentiments tan altruistes; que surt al carrer per exigir als governants d‘Europa que treguin els murs i obrin les fronteres, i que acullin els refugiats. I no puc per menys d’alegrar-me vivint el procés que ens donarà la llibertat per fer un país més bo, més just i més solidari; i que, essent un estat independent,  podrà fer sentir a les cancelleries europees  la veu que ahir omplí els carrers de Barcelona.

19-aa

Lliures, per poder suprimir totes les fronteres inhumanes: per “legals” que puguin ser.

19-d

(Proyecto blau-final_Maquetaci363n 1)

1 Comment on "Febrer, 19 diumenge"

  1. Paqui Arenas | 20 febrer, 2017 at 08:06 | Respon

    MOLT BE JAUME!!!Me he emocionado al leer lo q escribes. En un espacio muy pequeño has resumido todos los sentimientos q a veces solo sabemos expresar con presencias, con pasos, con solidaridad, con empatía, al fin y al cabo con amor, con mucho amor.GRACIAS!!!

    Enviado desde Yahoo Mail con Android El dom., feb. 19, 2017 a 19:35, CAPVESPRE jps escribió: | jaumepsayrach posted: “”Som molt bona gent”L’Albert m’envia una foto en la que se’m veu en la manifestació d’ahir  amb la Geli, quan baixàvem per una Via Laietana plena de gom a gom. No pot estar-se d’afegir aquest comentari: “Quin país tenim, som molt bona gent”, que a” | |

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*