Gener, 22 diumenge

sanefa.qxd

Fred

22-poble

Continua el fred. Ho comentàvem ahir els amics que vam sortir d’excursió a Moià i ens vam aturar una estona a Collsuspina, on la boira gairebé ocultava el poble. Feia anys que no feia aquest fred. Un fred que em porta quan era jove i a Barcelona sovint l’aigua es glaçava, i usàvem l’abric, una peça de roba que ha desaparegut del meu armari. L’Albert va parlar dels penellons que se’ns feien a les mans… Qui no els recorda?

22-riu

Ahir vaig pensar que nevaria. En tinc ganes. ¿Per què ens agrada tant, que nevi? ¿Perquè és un fenomen que succeeix rarament en les nostres latituds? Segur; però també perquè la neu és molt bonica i, a més, fa que ens adonem que és una potent manifestació de la naturalesa. Com la pluja. I com el vent. Aquest matí, per exemple, veient a la televisió les onades a la nostra costa que assolien vuit metres d’alçada, m’ha impactat la seva força. I de ser a la platja m’hauria fet por acostar-m’hi. Quan plou fort, quan el vent es desferma, quan neva, ens adonem de la nostra petitesa i sentim la grandesa de la natura.

22-ppont

Hi ha un altre aspecte dels dies d’hivern que visc amb intensitat i fruïció, que és que em fan sentir la tebior acollidora de casa. La foscor del cel, la cruesa del fred conviden a refugiar-nos-hi i en cert sentit a entrar dins nostre. Com si se’ns encomanés el silenci exterior perquè amb el mal temps s’apaguen els sorolls del carrer, la ciutat calla i s’escolta la natura.

22-nuria

A mi m’agrada la neu, la pluja, el fred… Però un temps. ¿Aguantaríem els llargs hiverns dels països del nord? ¡Amb quin goig rebo la primavera o, simplement –a l’hivern i a la tardor– la sortida del sol!

(Proyecto blau-final_Maquetaci363n 1)

Sigues el primer en comentar on "Gener, 22 diumenge"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*