Desembre, 8 dijous

(dia a dia A_Maquetaci363n 1)

Premi Ciutat de Santa Coloma

8-tanit

El guardonat amb el Premi Ciutat de Santa Coloma / A rep una reproducció de la figura de la deessa Tanit, trobada al poblat iber del cim del turó del Pollo

El Full Informatiu de l’Ajuntament i el Mirall-net ja han anunciat que el dijous 15 es donaran els Premis Ciutat de Santa Coloma, en diferents modalitats. Un, l’A, recau en mi. Ho vaig saber dissabte 26 de novembre últim quan en acabar la festa-inauguració del monument dedicat a Lluís Hernández l’alcaldessa, acompanyada de la regidora de cultura, m’ho va comunicar. La notícia en va caure com gerro d’aigua freda. La meva reacció va ser el refús i, en ser un fet aprovat i decidit, vaig dir-los que m’ho pensaria. Sempre em quedaria no presentar-me al Teatre Sagarra. Quan vaig tornar amb els amics, per la cara que jo feia van notar que em passava alguna cosa. Els ho vaig explicar. N’hi havia alguns que ja sabien que un dels premiats era jo. Fins i tot dos d’ells havien redactat la petita nota biogràfica dels mèrits que se m’atribueixen.

8-festa-joc

Festa jocista a la parròquia del Fondo

Els vaig explicar els arguments que tenia per refusar el premi: el fonamental és que tot el que he fet –les coses en les que he intervingut– són activitats dutes a terme per molta gent i que, com sempre, qui agafa la fama és qui és al davant, cosa que no vol dir que tingui més mèrits i que hagi treballat més. El segon argument és que les coses per les que l’Ajuntament celebra un acte solemne han acabat morint sense que hagués fet res per salvar-les.

8-senyores

Grup de senyores (i el senyor Buil i jo mateix), que es tornaven per atendre els nens i nenes que acudien a la Biblioteca Popular, i que es reunien setmanalment per parlar de temes d’interès

 

Amb tot, els arguments i la pressió de persones amb les que he parlat em van fer veure que en realitat és la ciutat que aprova les candidatures presentades i, en segon lloc, que rere la persona premiada s’inclouen les entitats i les persones relacionades amb l’activitat del guardonat. I em van dir que sempre podré fer –com quan es nomenà la sala d’actes de la Biblioteca del Fondo amb el meu nom, que vam crear l’espai que contindrà escrits, llibres, fotografies i objectes de les persones i entitats, per les quals posaren el nom a la sala. Queda ja només una setmana pel lliurament dels premis. Doncs bé: m’avançaré a la festa, i al meu blog parlaré dels “mèrits” que se m’atribueixen, remarcant-ne el paper de les persones  que els van fer possible.

(dia a dia B vermell_Maquetaci363n 1)

1 Comment on "Desembre, 8 dijous"

  1. Felicitast Jaume!!Me n,alegro q hagis acceptat. T,ho mereixes aixo i molt mes. Aquesta Ciutat no hagues estat la mateixa sense tú. Es veritat q en la lluita per aconseguir les coses ha estat acompanyada per moltes persones pero q al capdevans has estat tu amb la gran estimacio q tens per ella y per las persones q l,habiten.Tu tens la forca d,engrescar, de fer veure la necessitat, de fer sentir l,amor, d,aglutinar moviments, parells, opinions, de fer construir amb el millor q te dintre les persones. Felicitast Jaume, sense tú aquesta Ciutat hauria estat orfe.La meva estimacio i agraiment.Una abraçada Paqui Arenas Enviado desde Yahoo Mail con Android El vie. 9 9e dic. 9e 2016 a las 1:26, CAPVESPRE jps escribió: | jaumepsayrach posted: “Premi Ciutat de Santa ColomaEl Full Informatiu de l’Ajuntament i el Mirall-net ja han anunciat que el dijous 15 es donaran els Premis Ciutat de Santa Coloma, en diferents modalitats. Un, l’A, recau en mi. Ho vaig saber dissabte 26 de novembre últi” | |

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*