Novembre, 21 dilluns

sanefa.qxd

Homenatges (i 2)

lluis

Recordo que quan anys enrere s’organitzà al Teatre Sagarra un homenatge a Lluís Hernández amb l’assistència del president de la Generalitt i de l’alcaldessa de la ciutat  no vaig anar-hi perquè el que es representava a l’escenari no corresponia amb la vida real. En Lluís Hernández no era ben vist per l’Ajuntament (probablement per la seva relació hostil amb la institució). En canvi em sembla molt bé que ara se li aixequi un monument, i que hi participi l’Ajuntament, perquè l idea ha estat promoguda pels amics i amigues del Lluís i l’Ajuntament li ha donat ple suport.

cabre Els homenatges, com deia  Manel Valls, honoren degudament persones que han treballat per la societat. Però afegeixo que s’hauria de tenir cura que no s’esvaïssin, un cop acabada la cerimònia. Ho dic posant uns exemples. En Salvador Cabré té el nom en la Biblioteca del Singuerín. Em van dir els promotors de la nominació que quan recollien firmes perquè l’Ajuntament aprovés la iniciativa molts dels firmants ho van fer en llegir el currículum, però que no sabien qui era. Avui, ¿quants dels usuaris de la magnífica biblioteca saben qui era Salvador Cabré, sobretot què va fer? El mateix passa amb Xavier Valls; sort (molta sort!) que per es va publicar el llibre del Pla Popular i que, recentment davant el perill que es malmetés la seva obra de Can Marné, familiars i amics de l’arquitecte vam proposar que es posés a la paret de la masia una placa ceràmica explicant qui era el Xavier.

xavier

Hi ha moltes persones que haurien de ser homenatjades. Penso per posar algun exemple en l’escriptor Josep Sol i en la religiosa Montserrat Cascante Dàvila. ¿On figura un recordatori de la monja de Santa Rosa, impulsora del Casal de Cultura? O de Josep Sol, a part dels escrits de Jordi Valls i d’alguna glosa del Capvespre i sobretot de la publicació fa anys i per iniciativa privada de la seva obra ¿què se’n sap d’ell, avui? ¡Quantes escoles se serveixen de les seves novel·les per conèixer i estimar el nostre paisatge?

montserratsol

Hi h una enorme feinada a fer. Fòrum -Grama té el projecte de continuar editant els Quaderns que inicià l’Heura ja fa anys; i omplir l’enorme buit colomenc de Viquipèdia!

(Proyecto blau-final_Maquetaci363n 1)

Sigues el primer en comentar on "Novembre, 21 dilluns"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*